Dagmar

Den här stormen dårå. Vi kom inte i säng förrän vid tvåtiden i söndagskväll (måndag svintidig morgon) och när vi står och borstar tänderna så blinkar elen till några gånger för att tillslut släckas helt.
Becksvart blev det. Vi bor ju på landet och här finns minsann inga gatulyktor. Inte för att det hade spelat så stor roll när det inte fanns någon el insåg jag precis, men aja. Det blev becksvart i alla fall, man såg inte handen framför sig.

Fram med ficklampor, försöka komma på vilka lampor som stod på. Var tvn på? Utelampan? Vi hade ju ingen annan tanke än att elen skulle sättas igång igen nångång under natten och då vill man ju inte överraskas av en högljudd tv tex.
Men när vi vaknade på morgonen så hade elen fortfarande inte kommit tillbaka, och har man ingen el så funkar inte vattnet heller. Och har man inget vatten så kan man inte göra välling... Men som tur var så hade vi lite vatten i tillbringaren från dagen innan då vi åt middag, som stod på bordet.
Men har man ingen el så har man heller ingen micro som man kan värma välling i... Så på med en brasa, häll i vattnet i en liten kastrull och in med kastrullen i brasan. Corey fick vänta ett tag med sin välling men det gick rätt bra ändå. Som tur är så hade vi köpt bananer dagen innan så ungarna kunde kalasa på varsin sån i väntan på vällingen.

När klockan börjar närma sig lunchtid och magen ekar av hunger så sätter vi oss i bilen för att åka iväg till MacDonalds. Flera affärer, caféer och bensinmacken på vägen till donken var nersläckta och vi börjar inse att strömavbrottet är mycket större än vi trodde. Hmmm det kommer nog inte bara vara vi vid MacDonalds, och mycket riktigt. Jag tror hela byn var inklämda därinne, det såg helt bisarrt ut. Så nej där åkte vi fan inte in, vi skulle få mat fortare om vi fortsatte typ två mil till och in på köpcentret där.

Men likadant där, bara köerna in fick oss att vända på direkten. Mellandagsrean var nog också en stor orsak så vi rattade in till ICA Maxi som ligger bredvid istället. Där inne borde det väl va nåt café eller så?

När vi då hade käkat och handlat på oss vatten, korv och korvbröd så åker vi hemåt igen. Nu är det flera ställen som har fått elen tillbaka och jag tänker att det har vi nog med.
Men det är nersläckt när vi kommer hem och vi börjar plocka fram en massa stearinljus och sätter ut på strategiska ställen. Det vart riktigt mysigt! När det blev dags för middag så grillar vi korven i öppna spisen och dricker ljummet köpvatten till.

Och appråpå köpvatten, fy fan vad gott vatten vi har upptäckte jag då. Den där skiten vi köpte var ju inte i närheten så god som det vi får genom kranen, uj vad bortskämd man är på det.
Men - det gick ingen nöd på oss. Vi hade det varmt och skönt tack vare kaminen och stearinljus utplacerade precis överallt. Fifi tyckte det hela var lite spännande och vi såg till att på riktigt umgås hela familjen där framför brasan.

Vi planerade för en natt i vardagsrummet på golvet framför brasan med barnen emellan oss, när elen började blinka och tillslut komma tillbaka. Jag erkänner, jag vart lite besviken. Jag såg fram emot att campa på golvet med ungarna, att bara ha stearinljus med sig till toan. Lite spännande och annorlunda sådär! Men men, det får bli en annan gång för jag har nämligen bestämt att vi ska "leka" strömavbrott en sisådär kanske en gång i veckan. Eller åtminståne nån gång ibland, varannan månad kanske?

Jag passade på att ta en dusch i morse eftersom det har blivit raggardusch med våtservetter det senaste dygnet. Tur man är småbarnsförälder och har ett förråd av våtservetter hemma i alla fall, men det var skönt att få ställa sig i duschen. Nu ska jag ta och diska upp nappflaskor och tappa upp vatten i tillbringaren för man vet ju aldrig hur länge elen håller i sig, det blåser riktigt ordentligt idag med.

Ordet är ditt

Ordet är ditt:

Du heter?
Vill du att jag kommer ihåg dig?

E-postadress: (bara jag som ser den!)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat då?

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...