Klart man ska blicka tillbaka

Nu är det inte långt kvar på detta år och det är många som säger att man inte ska blicka tillbaka på året som gått utan bara se framåt istället. Jag fattar ju varför man säger så men jag håller verkligen inte med. Det är ju att blicka tillbaka som man ska göra, se tillbaka på hur året som gått varit. Vad som varit bra, vad som varit dåligt. Om man inte gör det, hur ska man då kunna veta vad man borde ändra på och vad som man ska behålla eller utveckla mer. 

Jag tänker gärna tillbaka på året som gått... På vad som hänt, hur det kommer sig att jag är där jag är idag, på hur lycklig jag är med livet i stort och mindre lycklig i vissa situationer. På vad jag borde ändra och hur jag ska göra det. 

På vad jag absolut inte vill ändra på utan bara vill ha mer, mer, mer utav! Jag menar ju såklart att vara mamma till världens bästa lilla tjej. Det är det absolut bästa som hänt mig. Och det fina är ju att där kommer det att bli precis som jag vill, för dels så blir jag ju mamma till en liten pojke under 2011 och dels så är Fiona bara i början av sitt liv och jag kommer att få njuta av hennes person så länge jag lever. Det känns häftigt! 
Hur fort livet ändras och att det är bara att hänga med i karusellen, hur man kan gå från att bo singel i en etta, festa tre dagar i veckan och bara leva för stunden, dejta halva stan och tänka "there is no tomorrow". Till att träffa sitt livs kärlek och bo i ett alldeles eget hus på landet, vara mamma och vänta sitt andra barn - på bara drygt tre år.

Så jo, jag tycker visst man ska tänka igenom året som gått. Ja, inte bara året för den delen, man bör nog reflektera lite då och då över sitt liv och de val man gjort. Känna efter hur lycklig man verkligen är!
Om man nu är det, men om man inte är det så är det ju än mer viktigt att tänka igenom sina val. 

Jag hoppas i alla fall att du som läser detta just nu kommer att få ditt år precis som du vill ha det. Massa kärlek, värme, glädje och medvind! 


Gott slut och ett gott nytt år önskar jag dig!

/Skål!

Att spotta ut sprit

Jag har en sån sjuk tandvärk att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det gör så förbannat ont och jag blir super rastlös när det gör så här ont, ingenting att ta till för att det ska hjälpa. Jag knaprar alvedon som en unge knaprar godis men jag börjar misstänka att jag är imun mot alvedon. Jag tog två stycken strax innan åtta-tiden, och två stycken två timmar senare. Men det hjälpte inte ett smack, så jag tog två Panodil oxå en halvtimma senare.

Tror ni det hjälpte då? 
Jao det tog väl bort udden av smärtan, men jag har fortfarande skitont. Så Pat kollade på mig medan jag stod där och grinade, gick bestämt fram till skåpet och hällde upp sprit till mig i ett glas. Jag fick erkänna att jag tänkt tanken! Supa mig full så jag inte känner ett smack. Men det visade sig att han menade att jag bara skulle gurgla spriten, så sagt och gjort nu har jag gurglat sprit - och jävlar vilket befrielse när värken släppte! Om än för bara ett litet tag, jag kan slappna av i alla fall. Och jag vet att när jag vaknar upp i natt så kan jag gurgla lite sprit medan jag väntar på att alvedonen ska hjälpa.

Jag ringde akuttandläkaren tidigare idag, vid fem och de sa att det är drop-in hos dom. De har öppet till 20.30 så jag hade haft tid. Så berättade den snälla tjejen på andra sidan luren att det kostar extra efter klockan 19 för då är det OB-tillägg och snåljåpen i mig tänkte då att jag nog klarar mig över natten.
Det gör jag inte om igen.
Nästa gång åker jag in med en gång, kosta vad det kosta vill för det här är helt åt helvete.
RSS 2.0